aszuiger open haard

Beste Aszuigers

Wil jij je huis of tuin netjes houden?

Vergeet dan niet dat een aszuiger de beste keus is voor bepaalde taken.

Tijdens de zomer of met koude winters kan de aszuiger op vele momenten van pas komen. Een open haard, barbeque of hamsterkooi zijn er eenvoudig mee te reinigen.

Aszuigers zijn ook enorm handig wanneer je in de muur wilt gaan boren en een kruimeldief wellicht niet sterk genoeg is. 

Hieronder vind je de beste aszuigers.


Powerplus POWX300

Eurom Force

Powerplus POWX308

Kärcher AD2


Actieradius

2,2 m

2,5 m

4,65 m

5,3 m

Vermogen

1200W

800W

1200W

600W

Inhoud

20 l

15 l

20 l

14 l

Aantal reviews

222

4

58

8

Prijs

€€

€€€

€€€€

Powerplus POWX300 1200W

powerplus trans
 • De robuuste en duurzame tank kan zonder problemen temperaturen tot 60°C aan.
 • HEPA-filter stopt zelfs de kleinste stofdeeltjes, zodat ze niet vrij in de lucht kunnen rondzwerven. Zo kun je met een gerust hart reinigen in een veilige en gezonde werkomgeving.
 • Filter is vervangbaar
 • 3 jaar garantie

Beschrijving

Deze aszuiger is geschikt voor regelmatig gebruik om uw open haard, barbecue of werkplaats schoon te maken. Zaagsel, barbecuekolen, asresten, met zijn krachtige 1200 Watt motor, zuigt de asstofzuiger al het vuil op in zijn grote tank met een inhoud van 20 liter.


Eurom Force Ash Cleaner

eurom ash
 • Lichtgewicht apparaat van 3 kg
 • 15 liter opvangbak en eenvoudig te legen
 • Filter is vervangbaar
 • 2 jaar garantie

Beschrijving

Na het barbecueën kun je het stoffer en blik pakken en kun je de as en koolstofresten opruimen, of je doet dit met de Eurom Force Ash Cleaner. In dat laatste geval werkt u veel sneller en schoner. De buis en 15-liter ketel zijn gemaakt van vuurvast materiaal, zodat uw as gemakkelijk kan worden opgezogen tot een temperatuur van 60 graden Celsius. Maar u kunt de aszuiger ook gebruiken om zaagsel op te zuigen, wat handig is wanneer de kooi van de hamster of cavia schoongemaakt moet worden. De Force Ash Cleaner is eenvoudig te legen dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht van 3 kilogram.


Powerplus POWX308

powerplus 308
 • Naast zuigfunctie ook voorzien van handige blaasfunctie
 • Heeft een grote opvangbak van 20 liter
 • Ideaal voor het reinigen van BBQ, open haard of dierenkooien
 • 3 jaar garantie

Beschrijving

Na het schuren zit je vast met zaagsel en na het barbecueën met verkoolde kolen zit je met de as. Als je de Powerplus POWX308 asstofzuiger gebruikt, kun je deze netjes opzuigen zonder dat je stofzuiger kapot gaat. Omdat hij bestand is tegen temperaturen van 60 graden, kun je dit ook doen als hij nog niet helemaal is afgekoeld. Hij is uitgerust met een dubbellaags filter en filterindicator, zodat fijnstof en zelfs vochtig vuil kan worden opgezogen. De POWX308 is uitgerust met een blaasfunctie, handige wielen en een grote 20 liter opvangbak. Compleet met vloerborstel en ontstoffingsborstel.


Kärcher AD 2

karcher ad2
karcher ad2
 • Met 4,4 kg is dit een lichtgewicht apparaat
 • Zuigt moeiteloos as, stof en dierenharen op
 • Goede recensies
 • 2 jaar garantie

Beschrijving

Compact, praktisch, veelzijdig: de AD 2 is een stofzuiger met een vermogen van 1200 W voor een grote en langdurige zuigkracht. Het unieke filtersysteem, dat bestaat uit een vlakfilter en een grofstoffilter, maakt het mogelijk om grote hoeveelheden as op te zuigen. Het metalen reservoir en de metalen zuigslang bieden maximale veiligheid bij het opzuigen van as. Met de gebogen handzuigslang kun je eenvoudig as uit hoeken en moeilijk bereikbare plaatsen in de haard zuigen. Het volledig verwijderen van de as is nog nooit zo eenvoudig geweest. Accessoires en het netsnoer kunnen snel en compact worden opgeborgen in de accessoirehouder.


Reviews

Lees hieronder enkele reviews van de door ons geselecteerde asstofzuigers.

Ze zijn allemaal positief beoordeeld en dat is vaak een goed signaal.

Powerplus POWX300


"Ik kwam toevallig achter het bestaan van dit apparaat. Meteen een besteld. Twee dagen na ontvangst nog een besteld voor een kennis en vandaag de derde besteld als cadeautje voor mijn dochter :-). Ben het zeer met de andere positieve reviews eens: (...)


Verder lezen


Jan van der Made

Eurom Force Ash Cleaner


"Ik zocht een handige kleine aszuiger om mijn pelletkachel schoon te maken en met dit toestel heb ik precies gevonden wat ik zocht ! Het is een handig lichtgewicht apparaat dat zich makkelijk laat wegbergen en de kwaliteit/prijs is uitstekend. Ik had (...)


Verder lezen


Johan Boulanger

Powerplus POWX308


"Prima toestel. heeft aardig wat zuigkracht en haalt assen uit de kleinste spleetjes moeiteloos weg. Wel opletten bij het openen na het reinigen van de kachel of alles hangt vol. Bij het (...)


Verder lezen


Johan

Kärcher AD 2
"Goede stofzuiger voor de haard, geen as in de woonkamer, zuigt goed schoon en grote asemmer."Halos

Misschien op zoek naar een bouwstofzuiger?

​Een aszuiger is natuurlijk van groots belang wanneer je as wilt opzuigen. Maar bekijk ook eens ons andere artikel wanneer je wellicht opzoek bent naar een allround bouwstofzuiger. Hieronder een aantal voordelen:

 • Neemt vloeistoffen op
 • Is niet bang voor grove materie
 • Zeer geschikt voor een werkplaats

Het is leuk als je een reactie achterlaat: