Beste stofzuiger 2019

De beste stofzuigers van 2019 (beste koop)

​Dus.. Je bent van opzoek naar de beste stofzuiger in 2019.

Één ding is zeker: ​de ​modellen uit deze stofzuiger test zuigen enorm.. 😉

Het stofzuigeroerwoud kan enorm verwarrend zijn, er zijn op het moment van schrijven 1713 te koop. Maar hoe weet je nou welke stofzuiger de beste koop is? Kies je voor een robot, draadloos, steel of een andere van de tientalle verschillende types? 

​Mijn doel met dit artikel is de ultieme koopgids te maken ​en je zo goed mogelijk te helpen.​ Ik heb even lopen filosoferen en ben tot de conclusie gekomen dat een korte quiz je het makkelijkst helpt.

Hier komt in de toekomst een leuke quiz, maar nu nog even wachten! Een quiz maken kost veel tijd en is moeilijk.​ 😔

Hoe doen we de stofzuiger test?

​Om te weten te komen hoe goed een stofzuiger vuil opneemt, hoeveel vuil het vasthoudt, hoe gemakkelijk het is om te manoeuvreren en hoe lawaaierig de stofzuiger is, heb​ ik ​veel stofzuigers aan een reeks taaie tests laten doorstaan.

​Ik leg wat chips, zand en haar van huisdieren ​op tapijt ​ voordat we gaan ​testen. We gebruiken hetzelfde soort afval op ​normale vloeren zoals laminaat en kijken of de stofzuiger het opzuigt of verspreidt. ​Daarna manoeuvreren de stofzuiger over de vloer, net zoals jij thuis doet, dit om te beoordelen hoe eenvoudig hij te bedienen is. Dit kan ik natuurlijk niet bij alle 1713 stofzuigers doen dus ik doe eerst goed onderzoek naar welke modellen de beste online reviews hebben.

De beste stofzuigers om te kopen in 2019

Elk jaar zijn er nieuwe stofzuigers die als beste uit de test komen. Veel van deze stofzuigers worden neergezet als de beste stofzuiger koop van het jaar.

Na veel onderzoek hebben wij de volgende stofzuigers gekozen als de beste stofzuigers. Maar wat maakt nu een goede stofzuiger, echt een goede stofzuiger? 

In de lijst die wij hebben samengesteld zullen wij u ook helpen om deze vraag te beantwoorden.

1. Dyson Cyclone V10 Absolute.

De Dyson Cyclone V10 Absolute is een krachtige stofzuiger die erg veel kracht heeft. De stofzuiger werkt op zowel harde als zachte vloeren en pakt zelfs eenvoudig dierenhaar op. Hierdoor is de stofzuiger perfect voor mensen met huisdieren

Pluspunten:

 • De stille stand is erg goed, en de Dyson kan 60 minuten mee op de stille stand
 • Deze goede stofzuiger hoeft slechts 3.5 uur op te laden
 • Er zijn veel accessoires inbegrepen
 • Met 2.67 kilo is de stofzuiger erg licht
 • De speciale parketborstel zorgt er voor dat er geen krassen op de houten vloer komen
 • Met speciale accessoires is de V10 te gebruiken als kruimeldief.

Hieronder een demonstratie video van de Dyson V10

2. AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

De AEG VX7 Animal Edition is in Maart 2019 door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste stofzuiger. Deze best geteste stofzuiger heeft een HEPA-13 filter, waardoor de stofzuiger ook geschikt is voor mensen met een allergie. Het speciale HEPA-13 filter houdt 99.95% van het stof tegen.

De pluspunten van de AEG VX7 Animal Edition zijn:

 • Als beste getest door de Consumentenbond in Maart 2019
 • Uitwasbaar HEPA-13 filter, geschikt voor mensen met een allergie
 • Speciale "all-Access" deksel waardoor je  eenvoudig de stofzuigerzak kan vervangen
 • Speciaal klik-systeem waardoor de stofzuigerslang nooit los kan komen
 • Sterke zuigkracht op zowel zachte als harde vloeren
 • Speciale turbo-borstel waardoor huisdierhaar eenvoudig op te zuigen is
 • 9meter lang koord waardoor je elke kamer eenvoudig schoon kunt houden.
AEG VX7 Animal Edition

3. Philips FC9745/09 PowerPro Expert

De Philips PowerPro Expert is een stofzuiger die ideaal is voor mensen die een stofallergie hebben. Hierdoor wordt 99.95% van alle stof opgezogen. Daarnaast komt de PowerPro Expert met veel verschillende opzetborstels. Deze stofzuiger komt met veel verschillende accessoires waardoor hij perfect is voor elke situatie.

De pluspunten van de Philips FC9745/09 PowerPro Expert:

 • Extra groot stofreservoir van 2 liter
 • Perfect voor mensen met een allergie door het meegeleverde HEPA-13 filter
 • De stofbak is eenvoudig te legen met 1 hand
 • Kamers zijn eenvoudig schoon te maken door het 7 meter lange snoer.
 • Speciale tapijtborstel reinigt tapijt en vloerkleden effectief.

De Philips PowerPro Expert heeft daarnaast ook een speciaal TriActive combizuigmond. Hierdoor is het mogelijk om te stofzuigen zonder de borstel te hoeven vervangen.

Philips PowerPro

4. Miele Complete C3 EcoLine Black Diamond

De slogan van Miele is 'Immer Besser' en deze stofzuiger doet die slogan eer aan. Miele heeft veel goede producten en deze stofzuiger is er 1 van. Alle kleine accessoires zijn in de stofzuiger gestopt . Hierdoor hoeft u niet constant te zoeken naar de accessoires, ze zijn allemaal handig op 1 plek te vinden.

Pluspunten van de Miele EcoLine Black Diamond

 • Erg energiezuinig
 • Speciale zakbeveiliging die er voor zorgt dat je nooit vergeet een stofzuigerzak in de stofzuiger te doen
 • Snoer met 1 druk op de knop op te rollen
 • Alle kleine accessoires zitten in de stofzuiger opgeborgen
 • Actieradius van 12 meter
 • Speciale voetbediening om de zuigkracht aan te passen
 • AirClean Filter+ meer dan 99% van het stof wordt gefilterd.
 • Super stil door een speciale stille motor en extra isolatie.

De Miele EcoLine Black Diamond is een goede stofzuiger die, van alle andere stofzuigers in deze lijst, wel aan de zware kant is. De stofzuiger weegt 7,26kg. Daarnaast wordt er bij deze stofzuiger geen parketborstel geleverd. 

Miele EcoLine Black Diamond

​Koopgids

​Iedereen heeft een stofzuiger nodig. Vloeren moeten worden gereinigd! Met behulp van een bezem wordt het meeste vuil vaak alleen maar ​in de lucht ​gecatapult waardoor het even later weer land op de grond. ​Een bezem kan echt niet concurreren met de zuigkracht van een goede stofzuiger.

Voor mensen die lijden aan ademhalingsaandoeningen en allergieën zijn stofzuigers essentieel en kunnen ze hun levenskwaliteit verbeteren. 

In deze koopgids staat alles wat je moet weten over stofzuigers, zodat je straks een bewuste keus kunt maken.

​Welk type stofzuiger he​b je nodig?

​Stofzuigers zijn niet meer wat ze vroeger waren, in de wereld van vandaag, met alle nieuwe technologie die beschikbaar is, is het moeilijk om te beslissen welke te kopen. Er moet rekening worden gehouden met Type, Grootte, Zak of Filter, Accessoires en Kosten. Voor je specifieke behoeften, overweeg het volgende, de grootte van het huis, tapijt / tegels, kinderen, huisdieren en of je een multifunctionele stofzuiger wilt voor grondige reiniging in het hele huis.

Het type stofzuiger dat je kiest hangt af ten eerste af van je vloer. In de meeste gevallen kan de stofzuiger worden aangepast met uitschuifbare borstels om beide te doen, maar als je beide functies niet nodig hebt, en je hebt alleen maar vlakke vloeren, neem er dan een die speciaal voor deze functie is ontworpen. Een goede stofzuiger moet licht en gemakkelijk te verplaatsen zijn tussen meubels en moet een lang genoeg intrekbaar netsnoer hebben zodat u alle vier de hoeken van de kamer kunt bereiken. Een ander alternatief is de snoerloze stofzuigers die vandaag de dag erg in de mode zijn. Het enige nadeel is dat de batterij maar een paar uur meegaat, dus u moet de batterij blijven opladen als u de stofzuiger voor langere tijd wilt gebruiken.

De meeste moderne stofzuigers hebben accessoires voor het reinigen van stoffering en gordijnen, en kleine bevestigingen voor de moeilijk te bereiken hoeken. De accessoires moeten in acht worden genomen voordat u een stofzuiger aanschaft, want u wilt het meeste uit uw nieuwe apparaat kunnen halen. Een andere grote overweging moet de technologie en filtratiesystemen zijn, die een grote rol kunnen spelen bij het verwijderen van stof en het schoonhouden van de lucht.


Gewicht

Het gewicht van een stofzuiger speelt een grote rol bij het gebruiksgemak en de wendbaarheid van de stofzuiger. Staande en stofzuigers zijn meestal zwaarder dan stokzuigers, maar ze hebben vaak een verhoogde zuigkracht om het goed te maken.

Als je in een huis met meerdere verdiepingen woont, is het bijzonder belangrijk om het gewicht van een stofzuiger te overwegen voor de aankoop - je zult het op en neer moeten slepen. In de meeste gevallen is het het beste om te zoeken naar een stofzuiger die niet meer dan 5 kilo weegt.

Lengte van het snoer, zei je nou draadloos?

Bijna alle (traditionele) stofzuigers zijn voorzien van een snoer. Het grote voordeel van een stofzuiger met snoer is dat hij meestal een betere zuigkracht heeft dan een een draadloos model. Een draadloze stofzuiger gebruikt namelijk de energie van een batterij, het is veel moeilijker om dezelfde kracht uit een batterij te krijgen als netstroom.

Het grote voordeel van een snoerloos model spreekt voor zich denk ik. Je kunt gemakkelijk in verschillende kamers stofzuigen, helemaal handig wanneer je meerdere verdiepingen moet stofzuigen. Het nadeel is dat deze stofzuigers prijziger zijn en over het algemeen minder zuigkracht hebben.

​Geluid

​Alle stofzuigers maken tijdens het gebruik wat lawaai, maar sommige zijn lawaaieriger dan andere. Als je gevoelig bent voor lawaai, of woont in een appartement waar veel lawaai je buren kan storen, is het belangrijk om een stiller model te kiezen.

Het geluidsniveau van een stofzuiger wordt weerspiegeld in het decibelniveau (dB) van de stofzuiger, dat meestal in de productspecificaties is opgenomen. Voor een stille stofzuiger kies je voor een stofzuiger met een decibelniveau tussen 60 en 65 dB.

Een stofzuiger met een decibelniveau van 70 dB of meer zal vrij luidruchtig zijn.

Wat is beter, met zak of zonder zak?

Als het gaat om de reinigingsprestaties, tonen onze stofzuiger tests aan dat beide typen stofzuigers even goed reinigen. Welke je kiest, hangt dus af van je persoonlijke voorkeur. Stofzuigers die zakken bevatten, hoeven minder vaak geleegd en schoongemaakt te worden. Het enige wat je hoeft te doen is de zak te vervangen als deze 2/3 vol is (laat hem te ver gaan en je kunt de zuigkracht verminderen) en vergeet niet om de zakken bij de hand te houden. Zakjes zijn over het algemeen het meest geschikte type voor mensen met een allergie.

Zakloze stofzuigers hebben geen zakken nodig, je hoeft de stofzuigerbeker alleen maar te legen na elke paar keer gebruik. Dit kan echter rommelig zijn, en de filters en de beker moeten regelmatig worden schoongemaakt om ze tot op zekere hoogte te laten werken. Zakloos is een goede keuze als je het haat om te moeten onthouden om zakken te kopen.

​Heb ik een HEPA-filter nodig?

​High Efficiency Particulate Air (HEPA) filters zijn een geweldige manier om de meest microscopische deeltjes, zoals stuifmeel, huidschilfers en huisstofmijten, op te vangen, dus ze zijn belangrijk om te hebben als je gezinsleden allergieën hebben.

Maar een HEPA-filter alleen is niet voldoende. Voor de beste bescherming tegen allergenen moet een stofzuiger ook "afgedicht" zijn, wat betekent dat er geen lucht uit andere scheuren en spleten ontsnapt en dat alles wat uit het vacuüm komt door het HEPA-filter gaat. Controleer het vakje of de website van de fabrikant om uit te vinden of het hele vacuüm dat u overweegt is verzegeld. HEPA-type of HEPA-achtige filters vangen geen deeltjes op, net als echte HEPA-filters.

Conclusie

De bovenstaande stofzuigers zijn allemaal goede keuzes. Ze hebben meerdere testen doorstaan en de merken zijn allemaal betrouwbaar. Onze mening is dat deze stofzuigers op dit moment de beste keuze zijn. 

Wij hopen dat wij u hebben kunnen helpen met het kiezen van een de beste stofzuiger.

Het is leuk als je een reactie achterlaat: