lichtgewicht

Kleine stofzuiger (Lichtgewicht) Top 4

Niets is fijner dan het makkelijk kunnen gebruiken van de stofzuiger. Vroeger waren stofzuigers groot en onhandig. Tegenwoordig heb je kleine stofzuigers en zelfs lichtgewicht stofzuigers. Deze compacte stofzuigers zijn veel handzamer en beter te gebruiken

Als​ je op zoek bent naar een ​kleine stofzuiger of zelfs een stofzuiger waar je niet naar om hoeft te kijken, dan is een robotstofzuiger ook een erg goede optie.

Wij hebben onderzoek voor je gedaan naar de beste stofzuiger​ en hieronder vindt ​je onze bevindingen.

​Top 4 Kleine Stofzuigers

1. Philips FC9334/09 PowerPro Compact

De Philips PowerPro compact is de perfecte compacte, en lichtgewicht, stofzuiger. Deze stofzuiger is met 4.2 kilo een lichtgewicht. Daarnaast heeft deze stofzuiger een goede zuigkracht en meer extra opties.

 • Speciale parketborstel voor hardhouten vloeren, hierdoor zijn deze goed beschermd
 • Speciale turboborstel verwijdert eenvoudig dierenharen, zelfs uit tapijt
 • De TriActive zuigmond heeft meerdere wegen voor het stof waardoor je minder vaak hetzelfde oppervlakte hoeft te stofzuigen
 • Zakloze stofzuiger, minder om op te ruimen
 • Kabellengte van 6 meter, hierdoor is veel in uw woning te bereiken.
Philips FC9334/09

2. Miele Compact C1 Young Style


De Miele Compact C1 Young Style is de ideale stofzuiger als u op zoek bent naar een kleine stofzuiger die goed is voor allergiën. De stofzuiger heeft een HEPA-13 filter waardoor 99.9% van de bacteriën uit de lucht gehaald worden. Daarnaast heeft de stofzuiger:

 • Een extra groot stofreservoir van 3.5 liter
 • Zeer sterke zuigkracht op houten vloeren
 • Een HEPA-13 filter en AirClean+ Systeem, een filter met meer dan 12 lagen.
 • Een Elf met een draaiknop voor 6 standen

De Miele Compact C1 Young Style is de ideale stofzuiger als u op zoek bent naar een goede stofzuiger voor allergiën en een stofzuiger die redelijk stil is, voor een stofzuiger.


Miele Compact C1 Young

3. Medion MD18600 - Robotstofzuiger

De Medion MD18600 robotstofzuiger is de ideale stofzuiger als u minder wilt stofzuigen. Deze stofzuiger zal automatisch voor u stofzuigen. Gaat automatisch terug naar het laadstation en is een goede robotstofzuiger als u een stofzuiger wilt waardoor u zelf minder hoeft stof te zuigen.

 • Gaat automatisch terug naar het laadstation
 • Gaat systematisch te werk, waardoor er geen enkele ruimte van de kamer overgeslagen wordt.
 • Erg goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Geleverd met HEPA-12 filters

Deze robotstofzuiger is een goede koop als u op zoek bent naar een instapmodel. Deze robotstofzuiger houdt uw huis goed voor u schoon.


Medion MD18600

4. iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is een goede robotstofzuiger die met een app komt. Door deze app kunt u zien waar de robotstofzuiger is en kunt u zelf schoonmaaktijden aangeven. Hierdoor hoeft u verder niet om te kijken naar deze robotstofzuiger.

 • Als de batterij bijna leeg is, gaat deze kleine stofzuiger automatisch verder nadat het zichzelf opgeladen heeft
 • Door de zuigmond en ronddraaiende borstel kan de stofzuiger ook dierenharen oppakken
 • De meest uitgebreide robotstofzuiger van de Roomba serie

Door de ronde vorm van de Roomba 960 is het wel het geval dat hoeken niet helemaal gereinigd worden. Echter, deze robotstofzuiger is een perfecte keuze als u een compacte stofzuiger wilt die bijna alles automatich voor u schoonmaakt.

iRobot Roomba 960

Conclusie

Kleine stofzuigers zijn tegenwoordig niet alleen klein, maar erg goede stofzuigers. Door de opkomst van robotstofzuigers hoeft u zelf niet meer stof te zuigen. Lees ook eens ons beste kruimeldief artikel, dit zijn goede lichtgewichte stofzuigers​, ze hebben helaas wel wat minder kracht. 

Als u op zoek bent naar een goede stofzuiger, zowel automatisch als niet-automatisch, dan heeft u tegenwoordig genoeg keuze. ​wij hebben hierboven voor ​je de beste compacte stofzuigers neergezet. 

Als ​je voor robotstofzuigers gaat dan raden wij aan om te letten op de kwaliteit van de zuigkracht en de accuduur. Als de accuduur kort is dan zal deze vaker moeten opladen wat de schoonmaaktijd vergroot.

Als u een kleine stofzuiger zoekt dan raden wij u aan naar het gewicht te kijken en de zuigkracht. Compacte stofzuigers zijn beter voor uw rug en nemen minder opslagruimte in beslag. Hierdoor is een lichtgewicht stofzuiger een goede keuze. Een goede middenweg is een steelstofzuiger, deze zijn compact en makkelijk op te bergen. 

Hopelijk heb je wat gehad aan ons artikel! Vragen? Laat dan een reactie achter. ​

Het is leuk als je een reactie achterlaat: