Beste Kruimeldief van 2019 (Test)

Wordt u ook zo moe van het constant moeten pakken van de stoffer en blik? Het moeten pakken van de stofzuiger elke keer dat er iets op de grond valt?  Met een kruimeldief bent u in staat om al deze ongemakken direct te kunnen vergeten. Het compacte design van een kruimeldief zorgt er voor dat u veel zuigkracht bij de hand heeft, zonder dat u een zware stofzuiger hoeft te tillen.

Vraagt u zich af welke kruimeldieven er zijn en welke kruimeldieven u het beste kunt kopen?  Hieronder leest u er meer over

Waar moet ​je op letten bij het kopen van een kruimeldief?

Kruimeldieven zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Er zijn meerdere kruimeldief merken en ze hebben allemaal hun eigen specialiteit. Waar het vooral om gaat is de accu, de zuigkracht en de hoeveelheid stof die een kruimeldief kan opvangen. Daarnaast is het ook handig als de kruimeldief enigzins licht is. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken dat u problemen krijgt met uw rug.

Hieronder ziet u onze keuzes voor de beste kruimeldief van 2019

1. Philips FC6149

De Philips FC6149 is een ideale kruimeldief voor u als u op zoek bent naar een kruimeldief die ook goed werkt voor de auto. Deze mooi uitziende kruimeldief heeft 22W vermogen en heeft binnen notime uw auto, meubels of vloer weer schoon. Als u kinderen heeft die vaak vuil op de grond gooien dan is dit voor u de perfecte kruimeldief.

 • De kruimeldief kan 11 minuten lang gebruikt worden
 • Heeft een opslag inhoud van 0.5 liter
 • Laadt binnen no time op
 • Heeft een auto aansluiting zodat hij niet opgeladen hoeft te worden terwijl u de auto schoonmaakt
 • Stof wordt gefilterd zodat het niet uit de kruimeldief valt.


Philips FC4169

2. Black & Decker DVJ215B-QW

Black & Decker is een erg bekend merk en ook met kruimeldieven zijn ze in staat om geweldige producten te maken. Deze kruimeldief heeft goede zuigkracht en heeft ook een erg goed opslagfilter. Het enige minpunt is dat het geen stoffilter heeft. Hierdoor is deze kruimeldief niet geschikt voor mensen met een allergie

 • Cyclonic Action draait stof en fuil weg, dit zorgt ervoor dat de zuigkracht altijd goed blijft
 • Speciale uitschuifbare borstel die er voor zorgt dat je bij moeilijk te bereiken plekken kunt komen en dat bepaalde oppervlaktes niet beschadigd worden
 • Doorzichtbare opslagbak zorgt ervoor dat je weet wanneer deze vol is. Hierdoor ga je niet onnodig de kruimeldief legen
 • Ruime opslagbak van 0.5 liter
 • 14 minuten lang te gebruiken


Black & Decker DVJ215B-QW

3. Dyson V7 Trigger

Dyson is een merk dat ook al geweldige stofzuigers maakt, dus de stap naar een kruimeldief is klein.

De Dyson V7 Trigger is een super goede kruimeldief maar maakt, in vergelijking met de andere kruimeldieven in deze lijst, wel meer lawaai

 • Geschikt voor dierenharen door de gemotoriseerde miniborstel
 • Legen van de stofbak is makkelijk 
 • De grote Li-On accu blijft sterk ook als hij bijna leeg is
 • De stofzuiger werkt 30 minuten lang
 • Veel handige accessoires
Dyson V7 Trigger

4. Philips MiniVac FC6144/01 Kruimelstofzuiger

De best geteste kruimeldief voor een klein budget. Als u op zoek bent naar een goede kruimeldief die u relatief weinig kost dan is deze kruimeldief de beste keuze

 • 9 minuten lang gebruikstijd
 • 2 filtersystemen
 • Groot mondstuk, vangt veel vuil op
 • 17W zuigkracht


Waar verder op letten?

Zoals u hierboven kunt lezen hebben wij voor u verschillende kruimeldieven getest en hierdoor heeft u de keuze uit de beste opties. Als u zelf nog op zoekt wilt gaan naar kruimeldieven dan raden wij u het volgende aan:

Oplaadtijd

De oplaadtijd van handstofzuigers verschilt veel. Er zijn verscheidene kruimeldieven die lang moeten opladen. Zo zijn er kruimeldieven die, voor 10 minuten zuigkracht, ongeveer 20 uur moeten opladen. Daarnaast zijn er ook kruimeldieven die 30 minuten meegaan en ongeveer 15 uur moeten opladen.

Accuduur

Naast oplaadtijd is accuduur ook belangrijk. Als u de kruimeldief veel wilt gebruiken en zo min mogelijk wilt opladen dan raden wij u aan om te kijken naar kruimeldieven met een grote accuduur. Over het algemeen zijn kruimeldieven met een Li-On batterij de kruimeldieven die het langste meegaan.

Zuigkracht

Bepaalde kruimeldieven hebben een lange accuduur maar, daarentegen, weinig zuigkracht. Door het wattage van de kruimeldieven laag te houden proberen de producenten de accuduur goed te houden. Ook zijn er bepaalde kruimeldieven die zuigkracht verliezen doordat het stof en de kruimels de ingang van de stofopslag blokkeren. Hierdoor verliest de kruimeldief aan zuigkracht en kunt u minder lang genieten van het schoonmaken.

Accessoires

Als u het belangrijk vindt dat uw kruimeldief met veel accessoires komt dan is het belangrijk dat u hier ook naar kijkt. Bepaalde producenten die verkopen de kruimeldief met accesoires, terwijl andere producenten dit niet doen. Hierdoor lijkt het alsof u een goede deal heeft met uw kruimeldief maar komt u van een koude kermis thuis.

Stofzak, of geen stofzak?

Veel kruimeldieven komen zonder stofzak tegenwoordig. Dit is beter voor het milieu maar het komt ook nmet een probleem. Zakloze kruimeldieven zijn moeilijker schoon te houden en zorgen ervoor dat de zuigkracht minder goed is. Niets filtreert beter dan een stofzak. Als u een kruimeldief met stofzak koopt dan weet u zeker dat u een kruimeldief heeft die altijd goed filtreert, en altijd de zuigkracht behoudt.

Vochtzuigfunctie

Niet alle kruimeldieven komen met een vochtzuigfunctie. Deze functie is ideaal voor mensen die soms onhandig zijn, of gezinnen. De vochtzuigfunctie zorgt ervoor dat u de kleine ongelukjes eenvoudig kunt schoonmaken en hierdoor hoef je geen vaatdoekjes meer te gebruiken. De kruimeldief die een vochtzuigfunctie heeft slaat het vocht op in een apart reservoir. Hierdoor kunt u deze makkelijk in de gootsteen legen. Daarnaast wordt de rest van het vuil niet drassig en blijft uw kruimeldief lang goed werken.

Dierenharen

Sommige kruimeldieven hebben een speciale borstel die er voor zorgt dat dierenharen goed verwijdert worden. Daarnaast hebben ze ook veel zuigkracht. Als u huisdieren heeft is het belangrijk om ook hier op te letten. Deze komt bij sommige kruimeldieven geleverd en bij andere moeten deze apart aangeschafd worden. 

Conclusie

Kruimeldieven komen in alle soorten en maten. Sommige zijn echt klein, andere hebben een speciale steel die er voor zorgt dat u niet hoeft te bukken. Als u op zoek bent naar een kruimeldief dan raden wij onze keuzes aan. We hebben de luxere kruimeldieven, zoals de Dyson V7 Trigger voor u getest. Daarnaast hebben we ook de budget kruimeldieven getest, zoals de Philips FC6144. Als u nog vragen heeft over de beste kruimeldief dan kunt u die altijd stellen. Wij helpen u graag!

Het is leuk als je een reactie achterlaat: