Bosch logo

Bosch Stofzuiger (De beste modellen)

Bosch stofzuigers zijn een ontzettend populair merk voor stofzuigers. Vooral als je op zoek bent naar een draadloze stofzuiger. Welke modellen van Bosch zijn de beste? Zijn er bepaalde modellen die je beter links kan laten liggen? Wij hebben het voor u uitgezocht.

Robert Bosch GmbH, of Bosch zoals we in Nederland zeggen, is een erg popular merk voor huishoudelijke apparaten. Met het hoofdkantoor in Duitsland, is Bosch een merk dat bekend geworden is door de bekende Duitse kwaliteitsgarantie. Ze zijn voornamelijk populair geworden door hun innovatieve designs en functionaliteiten.

Tot recent was Bosch in de markt met steelstofzuigers, cylinder stofzuigers en draadloze stofzuigers. Tegenwoordig lijkt het er op dat Bosch zich meer gaan richten is op draadloze stofzuigers, misschien dat dit te maken heeft met de nieuwe EU-regelgeving. Deze regelgeving houdt het Wattage van stofzuigers laag en ook het decibelniveau.

Op deze pagina hebben we voor u onderzoek gedaan naar de beste Bosch stofzuigers, waarbij we ons vooral gericht hebben op de draadloze stofzuigers. Al deze stofzuigers hebben een erg goede prijs-kwaliteit verhouding en, wat vooral belangrijk is, ze maken ook ontzettend goed schoon.

1. Beste steelstofzuiger: Bosch BCH625LTD Athlet

In de erg snelle markt van steelstofzuigers is de Bosch BCH625LTD Athlet één van de meest langlopende en populairste keuzes. Ondanks dat deze stofzuiger al in 2014 op de markt gebracht is, houdt deze zich nog goed staande. Met 1x opladen houdt deze stofzuiger het 60 minuten lang vol en maakt erg goed schoon. 

Maar hoe houdt deze Bosch stofafzuiger zich verder staande tussen al deze stofzuigers?

Om maar te beginnen met het belangrijkste, de stofzuiger is een draadloze steelstofzuiger met een 25V Li-On batterij. Hierdoor kun je zonder problemen tot maximaal 60 minuten stofzuigen, behalve als je de meer krachtige modes gebruikt.

Andere bijzonderheden zijn de flexibele neus om onder meubels mee schoon te maken. Ook heeft de stofzuiger een "all-purpose" schoonmaakborstel waarmee je meerdere vloertypes mee kunt schoonmaken. Voor als u tapijt, laminaat of hardhouten vloeren schoon moet maken, de Bosch BCH625LTD Athlet heeft goede zuigkracht en maakt alles goed schoon.

Samenvatting:

 • Erg goede batterij, maximaal 60 minuten schoonmaken
 • Verschillende zuigkrachten
 • All-purpose schoonmaakborstel
 • Maakt op alle ondergronden goed schoon


Bosch BCH625LTD Athlet

2. Beste Bosch Stofzuiger voor huisdieren: Bosch Athlet Pro Animal BCH6ZOOO - Steelstofzuiger

Als u een kat of hond heeft dan is een stofzuiger die goed dierenhaar opzuigt belangrijk. Veel stofzuigers hebben moeite met deze taak - al helemaal als deze kleine haartjes in het tapijt blijven hangen.

Daarom hebben wij deze Bosch Athlet Pro Animal BCH6ZOOO gekozen als de beste draadloze steelstofzuiger voor huisdieren. Als u op zoek bent naar een draadloos model kunt u hier niet om heen.

Door de 25-V Li-On batterij kan deze stofzuiger ook tot 60 minuten mee, dit is erg lang voor draadloze stofzuigers. Ook verliest de stofzuiger niet aan zuigkracht. 

Het grootste verschil met het bovenstaande model is dat deze stofzuiger met speciale Pro-Animal borstels komt. Deze borstel heeft hardere borstelharen waardoor het beter dierenharen opzuigt.

Ook houdt deze stofzuiger ook goed allergenen vast, zoals stof en huidschilfers van huisdieren. Echter moet u natuurlijk wel deze stofbak door iemand anders laten schoonmaken.

Daarnaast heeft deze Bosch stofzuiger dezelfde goede functies als alle andere Athlet modellen. Goede zuigkracht, drie verschillende modussen, en de stofzuiger maakt op alle ondergronden goed schoon.

Samenvatting

 • Tot 60-minuten lang schoonmaken
 • Pro Animal borstel met harde haren waardoor je dierenhaar eenvoudig opzuigt
 • Lichtgewicht design en de stofzuiger houdt relatief veel vast voor een draadloze stofzuiger
Bosch Athlet ProAnimal BCH6ZOOO

3. Beste steelstofzuiger - Bosch Unlimited BBS1U224

Door Kieskeurig.nl in Oktober 2018 als beste beoordeeld. De Bosch draadloze stofzuigers stonden al bekend om hun erg lange batterijduur, maar de Bosch Unlimited BBS1U224 doet het ontzettend goed.

Deze nieuwe Bosch stofzuiger komt met twee 18-V Li-On batterijen. Deze zijn eenvoudig te verwisselen en laden binnen 60 minuten weer op. Dit betekent dat je in principe eindeloos kan stofzuigen, als je in de "standaard" modus stofzuigt.

Omdat sommige draadloze stofzuigers maar 25-minuten kunnen stofzuigen voordat ze weer opgeladen moeten worden, is dit een erg groot voordeel.

Niet alleen de twee Li-On batterijen zijn goed, maar deze stofzuiger heeft dezelfde 0.9 liter inhoud als de andere Athlet modellen.

Het grote verschil met de Athlet modellen is de "Dyson" achtige steelstofzuiger design. Je kan deze stofzuiger zowel als steelstofzuiger gebruiken maar ook als kruimeldief. Dit maakt het makkelijker om tafels en vensterbanken e.d. schoon te maken dan met de andere Athlet modellen.

Als u op zoek bent naar een goede draadloze stofzuiger die lang meegaat dan is de Bosch Unlimited BBS1U224 een erg goede all-rounder.

Samenvatting

 • Twee Li-On batterijen waardoor je eindeloos kan stofzuigen
 • Kruimeldief optie waardoor je makkelijker overal kan stofzuigen
 • All-Floor borstel heeft erg goede schoonmaakkracht
 • Grote 0.9 Liter inhoud


Bosch Unlimited BBS1U224

Over Bosch

Bosch is opgericht in 1886, dat maakt het één van de oudste huishoudapparaat producenten ter wereld. Het heeft ongeveer 400.000 mensen in dienst over de hele wereld en heeft nog steeds het hoofdgebouw in Duitsland.

Ondanks dat Bosch het meest bekend staat voor hun huishoudproducten, was het in 2011 ook de grootste producten van auto-onderdelen ter wereld. Het bedrijf maakt producten voor grote industriën zoals de beveiliginsindustrie, autoïndustrie en andere consumentenproducten.

Samenvatting

Bosch stofzuigers zijn doorgaans betrouwbaar, krachtig en hebben een erg goede prijs-kwaliteitverhouding. De Bosch stofafzuigers hebben de bekende Duitse bouwkwaliteit waardoor ze erg lang meegaan en goede garanties hebben. Wij vinden de Bosch BCH625LTD Athlet de beste all-rounder in deze lijst. Maar met alle stofzuigers kunt u niet verkeerd gaan.

Het is leuk als je een reactie achterlaat: