Miele logo

De Beste Miele Stofzuigers

Miele Stofzuigers zijn een erg populair stofzuiger merk. De slogan van Miele "Immer Besser" geldt zeker. De producten van Miele zijn altijd van goede kwaliteit en wij zullen voor u de beste Miele stofzuigers voor u op een rijtje zetten.

Miele stofzuigers worden vaak gekocht omdat ze van erg goede kwaliteit zijn. 

Veel van deze producten zijn de cylindrische stofzuigers, maar ze hebben ook robotstofzuigers en sticks die vaak verkocht worden. Echter, Miele maakt vaak cylindrische modellen en daardoor zijn deze ook vaak op onze lijsten te zien.

Echter, de prijs van deze producten is ook vaak hoger. Maar deze prijs is logisch, omdat de kwaliteit van de producten zo goed zijn.

De prijzen van de producten liggen rond de prijs van Dyson stofzuigers, dus deze hebben duidelijk een hogere prijs, maar zoals eerder aangegeven de kwaliteit van alle Miele producten is erg goed, dus daarom is deze prijs ook logisch.

Miele maakt ook voornamelijk stofzuigers met een stofzuigerzak, maar ze hebben nu ook de CX1 serie. Hierdoor is te zien dat Miele ook gaat proberen de zakloze stofzuigermarkt te domineren.

Wat zijn dus de beste Miele stofzuigers? Wij zullen ze voor u op een rijtje zetten.

​De Beste Miele Stofzuigers op een rijtje:

1. Miele Complete C3 Cat & Dog

De Miele Complete C3 Cat & Dog is een van de beste cylindrische stofzuigers, met stofzuigerzak, voor dierenhaar. Maar waarom wordt dit model zo gewaardeerd?

Ten eerste is het een ontzettend krachtige cylindrische stofzuiger die erg excellent is op elk type vloer. Voor zowel tapijt, laminaat of harde vloeren is de C3 een supergoede stofzuiger.

Deze stofzuiger komt ook met een Active AirClean Filter en een Miele Turbobrush, hierdoor kunt u niet alleen van dierenharen en andere geuren afkomen, maar houdt u uw hele vloer schoon. Daarnaast heeft u ook meerdere opties om de zuigkracht van de stofzuiger aan te passen, afhangende van uw vloer.

Natuurlijk is deze stofzuiger niet perfect. Het is een erg zware stofzuiger waardoor deze misschien niet de juiste keuze is voor ouderen. Ook heeft de stofzuiger moeite met grotere stukken rommel. Dit komt waarschijnlijk omdat de Europese wetgeving stofzuigers tot maximaal 900W toestaat. Vroeger was dit 1600W.

Samenvatting

 • Krachtige stofzuiger met stofzuigerzak
 • Pakt dierenhaar goed op
 • Verschillende settings voor zuigkracht
 • De beste Miele stofzuiger voor dieren
Miele Complete C3 PowerLine Cat&Dog

2. Miele Blizzard CX1 Comfort Ecoline

Als u altijd al een Miele stofzuiger wilde zonder stofzuigerzak dan heeft u geluk! In 2017 heeft de Miele Blizzard CX1 uitgebracht. Deze is krachtig, heeft geweldige filters en heeft een zakloos cylindrisch model. Miele noemt dit een "Vortex"

Zoals u kunt verwachten van Miele stofzuigers is de Miele Blizzard CX1 Comfort Ecoline gebouwd met kwalitatief goede producten. De cyclonische zuigkracht is erg goed, hierdoor heeft u nooit problemen met zuigkracht. Zelfs met de 900W motor. We vinden ook de grote zuigmond geweldig voor laminaat en tegels.

In tegenstelling tot de andere Miele stofzuigers heeft deze CX1 een HEPA-filter in plaats van een AirClean filter. De HEPA-filter, samen met de cyclonische zuigkracht, betekent dat deze stofzuiger erg goed stof opvangt. Daarnaast is deze stofzuiger ook erg goed voor hardhouten vloeren. Volgens ons zelfs de beste.

Samenvatting

 • Miele's eerste zakloze stofzuiger
 • Erg goed op hardhouten vloeren
 • HEPA-filter voor erg goede stofopvang
 • 2-liter stofopvang
Miele Blizzard CX1 Comfort Ecoline

3. Miele Classic C1 Eco Line Junior

Als u op zoek bent naar een iets minder dure Miele stofzuiger, dan is de Miele Classic C1 Eco Line Junior een goede keuze. Het is een iets meer standaard model dan de CX1, maar komt nog steeds met een 9 meter schoonmaakradius, een lichtgewicht ontwerp en een erg goede zuigkracht.

Het heeft een iets kleinere motor, met 800W, dan de standaard 900W motor die de CX1 modellen hebben, maar voor de lagere prijs is het nog steeds een erg goede keuze.

Het komt standaard met veel accessoires, zoals verschillende opzetstukken,  en het Miele Airclean filtratiesysteem.

Als u op zoek bent naar een goedkopere Miele stofzuiger dan is de C1 Eco Line Junior een erg goede keuze. Het is lichtgewicht, enigzins goedkoop maar heeft nog steeds goede zuigkracht en een AirClean filter.

Summary

 • AirClean systeem waardoor er minder stof en bacteriën in de lucht blijven
 • Meerdere accessoires
 • Goede zuigkracht voor een model in deze prijsklasse
Miele C1 Eco Line

4. Miele Complete C3 PowerLine

We hebben de nummer 1 plek aan de Miele C3 Cat & Dog, maar de Miele Complete C3 PowerLine is ook ontzettend goed. Het is één van de beste Miele stofzuigers. Het is, volgens ons, de beste stofzuiger in deze prijsklasse, helemaal als u geen huisdieren heeft.

Waardoor is de Complete C3 PowerLine zo gewaardeerd? Ten eerste, het heeft een geweldige zuigkracht op bijna elk type vloer. Deze stofzuiger heeft een 11 meter grote schoonmaakradius, meerdere accessoires en is goedkoper dan de Complete C3 Cat & Dog.

Daarnaast heeft deze stofzuiger de Miele AirClean filtratiesysteem, waardoor het veel stof vasthoudt. Daardoor is deze stofzuiger erg goed voor mensen met een allergie.

Als u op zoek bent naar een goede stofzuiger die all-round inzetbaar is en u geen huisdieren heeft dan is de Miele Complete C3 PowerLine een goede keuze. Het is een erg goede stofzuiger met veel zuigkracht en heeft een erg redelijke prijs, voor een Miele stofzuiger.

Samenvatting

 • Één van de beste cylindrische stofzuigers
 • Goede zuigkracht
 • Super goed filtratiesysteem
Miele Complete C3 PowerLine

Veelgestelde vragen


Is een Miele stofzuiger beter dan een Dyson?

Hier is het moeilijk een duidelijk antwoord op te geven. Dit hangt er van af waar u naar op zoek bent. Zowel Dyson als Miele maken erg goede stofzuigers. 

Dyson is zich meer gaan richten op Steelstofzuigers en draadloze stofzuigers en Miele richt zich meer op cylindrische stofzuigers maar richt zich ook meer op zakloze stofzuigers.

Om u toch enigzins te helpen, als u een draadloze stofzuiger of een Steelstofzuiger wilt  dan kunt u zich beter op Dyson richten. Wilt u een cylindrische stofzuiger dan is  Miele de beste keuze.

Heeft Miele zakloze stofzuigers?

Ja! Sinds 2017 heeft Miele nu een erg goede Blizzard stofzuiger op de markt. In onze lijst is de Cat & Dog en de Complete PowerLine een goede keuze. 

Het is leuk als je een reactie achterlaat: