neushoorn en trein en rook

Beste Krachtige Stofzuigers (sterk)Op zoek naar een stofzuiger met power?

Je bent op het juiste adres.

Hier een overzicht van de uitblinkers.


pijl groen getekent
bizon in gras

239

Miele Complete C3 PowerLine

miele powerline
 • Zuigvermogen te regelen met je voet
 • Snoer oprollen met één druk op de knop 
 • Hogere zuigkracht door  PowerLine motor

295

Miele Blizzard CX1 PowerLine Parquet

miele blizzard
 • Meegeleverde parketborstel beschermt tegen krassen
 • HEPA 13 filter, geschikt voor mensen met stofallergie
 • Geen stofzuigerzakken
groen pijl

139

Philips FC8723/09 Performer Expert

philips performer expert
 • 5 liter opvangcapaciteit, meer dan andere Philips stofzuigers
 •  TriActiveMax combiborstel is de meest krachtige combiborstel van Philips
 • Parketborstel beschermt vloer tegen krassen

419

AEG VX9-4-8IBM

AEG-VX9-4
 • LED-verlichting op de zuigmond verbetert het zicht op donkere plekken
 • Stofzuiger eenvoudig te bedienen met handvat, bukken niet nodig
 • Parketborstel beschermt de harde vloer tegen krassen
steen geel


Wat bepaalt de zuigkracht van mijn stofzuiger?


Een stofzuiger met meer zuigkracht zuigt meer stof op dan een stofzuiger met minder zuigkracht. Tot nu toe logisch. Maar wat betekent zuigkracht? Hoe meten fabrikanten dit en wat betekent het voor je thuis? In dit artikel leg ik uit waar je op moet letten en geef ik tips over hoe je de beste zuigkracht uit je stofzuiger kunt halen.

Wat is zuigkracht?
Veel mensen denken dat zuigen afhankelijk is van kracht. Een stofzuiger met een vermogen van 1600 of 2000 watt zou bijvoorbeeld meer zuigkracht hebben dan een stofzuiger van 750 watt. Laten we direct in huis vallen: Dat is niet altijd het geval. Sinds september 2017 zorgt de nieuwe wetgeving ervoor dat stofzuigers alleen nog maar gemaakt mogen worden met een maximaal vermogen van 900 watt. Dit betekent niet dat deze stofzuigers minder zuigkracht hebben.

Wat bepaalt de zuigkracht voor mijn harde vloer?
Je hebt verschillende soorten harde vloeren. Er is linoleum, parket, laminaat, laminaat, zeildoek of tegels. Voor de harde vloeren die vastzitten, gebruik je maximale zuigkracht. Dit is niet wenselijk voor losse vloeren, omdat je ze kan beschadigen.

Ook is het belangrijk dat je de juiste bevestiging gebruikt. Wil je meer weten over het kiezen van een stofzuiger voor harde of houten vloeren, lees dan het adviesartikel.


Wat bepaalt de zuigkracht van tapijt?
Tapijt kan 3 dingen betekenen: laagpolig tapijt, hoogpolig tapijt of een tapijt. Voor zowel laagpolige als hoogpolige tapijten kun je de zuigkracht op maximaal instellen. Vuil zit vaak dieper in de vezels, dus wat extra zuigkracht is vereist. Maar pas op voor losse tapijten. Hier is het belangrijk dat je de zuigkracht terugdraait.
Ook voor tapijten is de juiste bevestiging van groot belang.


De uiteindelijke zuigkracht heeft dus te maken met veel verschillende specificaties. Om dit voor u gemakkelijker te maken, hebben we deze specificaties gebundeld in 1 nieuwe specificatie: zuigkwaliteit. De stofzuigers zijn onderverdeeld in basisklasse, middenklasse en topklasse op zuigkwaliteit.

Zuigkwaliteit (handvat)stofzuigers
Merk je dat de zuigkracht van je stofzuiger afneemt? Dan zijn er dingen die u zelf kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je de stofzuigerzakken om de 3 maanden vervangt. Hoe voller de stofzak, hoe minder zuigkracht hij heeft. Hetzelfde geldt voor filters. Maak ze elke 3 maanden grondig schoon of vervang ze na maximaal een jaar. Wanneer is de laatste keer dat je hebt gecheckt hebt op verstoppingen? Verstoppingen in de slang verminderen de zuigkracht aanzienlijk.

Het is leuk als je een reactie achterlaat: