theater banner

Beste Cycloon Stofzuigers


Een cycloon stofzuiger... wat houdt het eigenlijk in?

In principe kun je dit type stofzuiger ook gewoon "zak​loos" noemen.

​Dit type stofzuiger heeft namelijk in de plaats van een zak een opvangbak/reservoir.Dirt Devil Rebel 34

dirt devil rebel

Dirt Devil Rebel 34, de nieuwe krachtige en efficiënte cycloonstofzuiger met Intense Cyclone PLUS Technology™. Het HEPA Media uitlaatfilter vangt 99,97% van alle luchtdeeltjes op en zorgt voor vlekkeloze geblazen lucht, waardoor deze Rebel 34 ideaal is voor dierenliefhebbers en mensen met allergieën.

Het stofreservoir is 1,8l groot en kan met een druk op de knop worden geleegd. De LED-indicator geeft aan wanneer de tank vol is. Inclusief XL telescopische zuigbuis en zuigslang met soft-touch handvat, waardoor deze stofzuiger ook geschikt is voor grotere mensen.

Deze stofzuiger wordt geleverd met een hoogwaardige schakelbare zuigmond en een handige 3-in-1 meubelborstel, kierenzuigstuk en meubelmondstuk.

 • Zakloos
 • Zeer sterke zuigkracht op zowel harde vloer als tapijt
 • Met meubelzuigmond, kierenzuigmond, combizuigmond en matrasborstel


Philips PowerPro Compact

De Philips FC9330/09 stofzuiger is geschikt voor huishoudens met huisdieren. De stofzuiger heeft een matige zuigkracht op zachte vloeren, maar het stofzuigen van honden- en kattenharen is geen probleem voor de Philips FC9330/09 dankzij de speciale turboborstel.

Het gewicht van 4,5 kg is zeer licht voor een stofzuiger. De stofzuiger beweegt soepel en is gemakkelijk op te tillen. De Philips FC9330/09 heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij bijzonder geschikt is voor kleinere ruimtes.

PowerCyclone 5 technologie maximaliseert de luchtstroom en prestaties door vuil en lucht onmiddellijk van elkaar te scheiden. Het biedt een uitstekende reiniging dankzij deze zeer efficiënte stappen: 1) De lucht komt snel de PowerCyclone binnen dankzij het ontwerp van het luchtinlaatrooster. 2) De gebogen luchtstroom versnelt de lucht in de gewervelde kamer en scheidt het stof van de lucht. 3) De geoptimaliseerde afzuigbladen houden het vuil gescheiden en laten het in de vuilnisbak terechtkomen.

 • Zakloos
 • Erg geschikt voor huisdieren
 • Allergiefilter houdt 99,9% stof tegen
 • Met turboborstel, meubelzuigmond en kierenzuigmond 


Rowenta Silence Force

Met de Rowenta Silence Force Cyclonic 4A RO7681EA maakt het niet uit welk type vloer je thuis hebt, want voor elk oppervlak is er een speciaal hulpstuk voor inbegrepen.

Gebruik de parketborstel op houten vloeren en de turboborstel op tapijt of als je huisdieren hebt. Heb je niet altijd zin om de opzetborstels te vervangen of heb je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt in huis? De combiborstel heeft 3 verschillende standen, speciaal voor verschillende oppervlakken. Sluipt je huisdier ooit op de bank of gebruik je de stofzuiger om de auto uit te zuigen? Gebruik dan de mini-turboborstel.

Vuil komt in de vuilnisbak terecht, die je af en toe eenvoudig leegmaakt.

 • Zakloos
 • Parketborstel beschermt vloer tegen krassen
 • Niet vaak van stopcontact wisselen met snoer van 8,4 meter
 • Turboborstel én mini-turboborstel verwijderen dierenharen moeiteloos.


Miele Blizzard CX1 EcoLine Excellence

Als jij last hebt van een stofallergie is deze zakloze Miele Blizzard CX1 EcoLine Excellence de juiste keuze.

Het HEPA-13 filter stopt meer dan 99% van de stofdeeltjes, wat zoal voorkomt dat je moet niezen. De speciale Vortex technologie zorgt voor een zuigkracht van meer dan 100 km/h. Hierdoor kun je zelfs de kleinste stofdeeltjes moeiteloos van een laagpolig tapijt of kleed verwijderen. Met de combiborstel kun je zowel harde vloeren als laagpolig tapijt stofzuigen zonder dat je het hulpstuk hoeft te verwisselen. Zo hoef je jezelf niet onnodig veel in te spannen.

Bovendien is de stofzuiger eenvoudig te manoeuvreren dankzij de comfortabele handgreep.

 • Zakloos
 • Constante zuigkracht ongeacht hoe vol de stofbak zit
 • HEPA-13 filter
 • Met meubelzuigmond, kierenzuigmond en combiborstel


Dyson Ball Multifloor 2

dyson ball

De Dyson Ball Multi Floor 2 is in staat om microscopisch klein stof en allergenen te verwijderen met zijn maximale zuigkracht. De geavanceerde cycloontechnologie zorgt voor een constante zuigkracht en een hoge filtratie. Dankzij de krachtige luchtstroom kunnen de binnenste cyclonen microscopische vuildeeltjes verwijderen. De nieuwe Dyson pneumatische vloerzuigmond van Dyson past zich automatisch aan de hoogte aan op verschillende oppervlakken en biedt een hoge zuigkracht op alle soorten vloeren. 

 • Zakloos
 • Pneumatische vloerzuigmond past zich automatisch aan verschillende ondergronden aan
 • Extra groot stofreservoir van 1,8 l en tevens eenvoudig te legen.
 • Maximale zuigkracht

​Wat is een cycloonstofzuiger?

Het cycloonsysteem is een duidelijke verbetering ten opzichte van traditionele ​modellen, het zijn stofzuigers zonder zak dus er zijn geen stofzakken te vervangen. Verder neemt de zuigkracht niet af naarmate je meer vuil opzuigt! Top dus.

De zogenaamde "cycloonstofzuiger" is ontwikkeld in de jaren tachtig door James Dyson, hij heeft geen traditioneel zak- of filtersysteem. In plaats daarvan stuurt hij de luchtstroom door een of meer cilinders, langs een snelle spiraalvormige weg.

​Deze beweging werkt zoiets als een wasdroger, een achtbaan of een draaimolen. Terwijl de luchtstroom in een spiraal ronddraait, ervaren alle vuildeeltjes een krachtige centrifugale kracht: Ze worden naar buiten geslagen, weg van de luchtstroom.

Op deze manier wordt het vuil zonder filter uit de lucht gezogen. Het verzamelt zich eenvoudigweg op de bodem van de cilinder. Grote hoeveelheden lucht bewegen tegelijkertijd door meerdere cyclonen en zorgen voor een hogere, continue zuigkracht.

Enig idee welke cycloon stofzuiger jij gaat kopen? Voor meer informatie over andere types en modellen kun je het beste naar deze stofzuiger-pagina. Je kunt ook nog onze ​andere pagina's op Stofzuigeramigo bekijken.​ Bedankt voor het lezen!

Het is leuk als je een reactie achterlaat: