banner goedkoop

Goedkope stofzuigers

Wanneer we het over stofzuigers hebben, betekent een lage prijs niet meteen lage kwaliteit.

Technologie blijft ontwikkelen, en tegenwoordig zijn er goede goedkope stofzuigers.

In dit artikel behandelen we enkel stofzuigers van onder de €65.

Voor verdere toelichting, zie onderaan de pagina. Wil je liever wat meer betalen? Bekijk dan onze beste stofzuiger pagina. 

Prijs

Beoordeling

29,99

4.0

34,95

3.6

49,-

4.0

57,99

4.9

64,95

4.4


Sencor SVC 190B

Op onze kruimeldief pagina hebben we dit specifieke product niet genoemd. Dit komt simpelweg doordat duurdere types net wat beter zijn. Echter presteert deze kruimelzuiger nog steeds prima.

Deze SENCOR SVC 190B kruimelzuiger kan zowel natte als droge oppervlakken schoonzuigen. De krachtige 45Watt motor zorgt voor uitstekende prestaties. De filter is uitwasbaar.
Gebruikstijd 15 minuten, 12 uur oplaadtijd

 • Borstelmondstuk
 • Kierenzuiger
 • Oplaadstation met adapter (optie voor muurbevestiging)
 • Opzetstuk voor het zuigen van natte oppervlakken
 • NiMH-batterij 7.2V (6x 1400 mAh)

TurboTronic VS9

Ben jij op zoek naar een eenvoudige steelstofzuiger voor het lichte werk? Dan is de TurboTronic VS9 voor jou de juiste keus. Doordat dit een draadstofzuiger is, heb je nooit last van een lege accu. Aan de andere kant heb je geen eindeloze bewegingsvrijheid en bij het stofzuigen van het hele huis zul je vaker van stopcontacten moeten wisselen. De geïntegreerde kruimelzuiger kan worden verwijderd voor kleine schoonmaakklussen. Met een gewicht van 2,5 kg is de TurboTronic VS9 steelstofzuiger vrij licht. Zo is hij gemakkelijk op te tillen.

 • Standaard mondstuk voor harde vloeren
 • Kierenzuigmond voor gleuven en spleten in je huis

Dirt Devil Rebel 75 HE

dirt devil goedkoop

De Dirt Devil Rebel 75 HE is een stofzuiger met zak die geschikt is voor een huis met voornamelijk harde vloeren. De stofzuiger heeft een A-prestatie voor stofopname op harde vloeren, wat staat voor een zeer sterke zuigkracht. Deze stofzuiger heeft een HEPA-filter en is daarom zeer geschikt voor mensen met een stofallergie. Het gewicht van 4,1 kg is zeer licht voor een stofzuiger; hierdoor beweegt de stofzuiger soepel en kun je 'm gemakkelijk optillen. De Dirt Devil Rebel 75 HE heeft een vrij kort snoer van 6 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes.

 • Erg sterke zuigkracht op harde vloeren
 • Met 4,1 kg gemakkelijk op te tillen
 • 2 jaar volledige garantie
 • Voerenzuigmond, meubelborstel, bekledingborstel, kierenzuigmond, combizuigmond

Aigostar Tank 30JRI

aigostar

De Aigostar 30JRI Cycloonstofzuiger is een stofzuiger zonder stofzak, geschikt voor een huis met voornamelijk harde vloeren. De stofzuiger heeft een A-prestatie voor stofopname op harde vloeren, wat staat voor een zeer sterke zuigkracht. Het gewicht van 5 kg is zeer licht voor een stofzuiger. Hierdoor beweegt de stofzuiger soepel en kun je 'm gemakkelijk optillen. De Aigostar 30JRI Cycloonstofzuiger heeft een relatief kort snoer van 5 m, waardoor hij vooral geschikt is voor kleinere ruimtes.

 • Wasbare stofbak
 • Zeer sterke zuigkracht op harde vloeren
 • Kierenzuigmond voor de moeilijke plekken
 • Combizuigmond voor zowel harden vloeren als laagpolig tapijt 

Inventum ST306RZA

inventum zak

De Inventum ST306RZA is een stofzuiger met zakken, ideaal voor een huis met voornamelijk harde vloeren. De stofzuiger heeft een zeer sterke zuigkracht voor stofopname op harde vloeren. Heb jij een stofallergie? Deze stofzuiger heeft een HEPA-13 filter dat 99,95% van de stofdeeltjes filtert en is daarom zeer geschikt bij allergieën. De Inventum ST306RZA heeft een kabellengte van 7 m. Dit is niet extreem lang, maar prima voor een gemiddelde ruimte of een kleinere vloer.

 • Geschikt voor mensen met allergie
 • Erg sterke zuigkracht op harde ondergrond
 • Kierenzuigmond, meubelborstel en combizuigmond

​Toelichting over Goedkope stofzuigers

groen pijl

Gemiddelde prijs

Stofzuigers kunnen prijzen boven de 500 euro hanteren. De goedkoopste stofzuigers kosten minder dan €50,-. Gemiddeld verliest een klant €150 aan de kassa. De gemiddelde prijs van de door ons geteste stofzuigers ligt iets hoger, omdat we geen rekening houden met promotiemodellen en aanbiedingen. Deze prijzen zijn slechts tijdelijk. Tegen de tijd dat de testresultaten beschikbaar zijn, kun je deze stofzuigers niet meer kopen.

Prijsindicatie

De prijs van een stofzuiger hangt grotendeels af van het merk en model.

Dyson en daarna Miele zijn de duurste merken. De meeste merken hebben modellen in verschillende prijsklassen. Een goedkopere stofzuiger is relatief compacter en lichter van gewicht, maar hierdoor hebben ze ook een kleiner werkbereik. Ook zijn er minder extra accessoires bijgeleverd, zoals een parket- of turboborstel. Duurdere stofzuigers zijn vaak uitgebreider, bijvoorbeeld op het gebied van elektronica, zoals elektronische afzuiging op de handgreep. HEPA-filters zijn te vinden in zowel goedkope als duurdere stofzuigers.

Onze test toont aan dat de prijs van een stofzuiger niet veel zegt over de kwaliteit ervan. Sommige van de duurdere stofzuigers presteren ondermaats. En voor stofzuigers onder de € 100,- doen sommige het zeer goed. De beste stofzuigers zijn echter niet de goedkoopste en kunnen gemakkelijk €130 tot €300 kosten.

Onze test toont ook aan dat accessoires zoals een turbo-borstel en parketborstel en HEPA filters geen garantie zijn voor een beter resultaat. Lees verder om te ontdekken welke mondstukken nuttig zijn en welke niet, en hoe het mogelijk is dat een stofzuiger met een dure HEPA-filter soms meer stof uitstoot dan een stofzuiger met een goedkoper filter. 

Kwaliteit van goedkope stofzuigers

Stofzuigers onder de € 100 zijn over het algemeen goed genoeg. Sommige stofzuigers reinigen de vloer uitstekend of stoten vrijwel geen stof uit. Als je echter een stofzuiger onder de € 100,- koopt, loop je een groter risico op slechte prestaties. Onder de 60 euro dalen de scores snel, dus vanaf die prijs is het een soort van gevarenzone. Goedkope, zakloze modellen zijn zeker niet aan te raden.

Hoe goedkoper de stofzuiger, hoe groter de kans dat er iets mis mee is. Van de geteste stofzuigers onder de €100 zien we opvallend veel extreem lage cijfers verspreid over de verschillende testonderdelen. In het algemeen kun je zeggen dat goedkope stofzuigers minder goed stof opzuigen van harde vloeren of haren van huisdieren uit tapijt. Het is ook waarschijnlijker dat de filters meer stof doorlaten. En tot slot maken deze stofzuigers gewoonlijk meer lawaai.

Goedkope merken

Bijna alle grote stofzuigermerken, behalve Dyson en Miele, hebben ook stofzuigers onder de € 100 in hun assortiment. Een aantal merken verkoopt echter vooral goedkopere stofzuigers. De stofzuigers met een zeer lage prijs zijn afkomstig van merken als Bestron, OK, Inventum of Sauber. Maar ook Proline, Dirt Devil, Princess of Tristar verkopen voornamelijk goedkopere stofzuigers.

Met name Philips en Dirt Devil hebben goedkope stofzuigers onder de €100 die het goed doen. Stofzuigers zijn ook verkrijgbaar onder de € 75,-. Vooral stofzuigers van Inventum of de grotere merken zoals AEG of Bosch presteren nog steeds goed.

Manieren om geld te besparen

Mondstukken

Vraag jezelf af of je alle extra accessoires nodig hebt die erbij horen. Veel stofzuigers worden geleverd met allerlei verschillende mondstukken, maar indirect betaalt je hiervoor. Vaak is dezelfde stofzuiger in een andere versie te koop zonder bepaalde accessoires. Vooral een turboborstel kost veel, terwijl het alleen nuttig is als je harige huisdieren en tapijt hebt.

Filters

HEPA-filters zijn duur en niet per se essentieel voor een lage stofemissie van een stofzuiger. Er zijn stofzuigers zonder HEPA-filter die het stof goed vasthouden. Je kunt ook op zoek gaan naar een niet-originele stofzuigerfilter tegen een lagere prijs.

Zak

Bespaar op de kosten van stofzuigerzakken door te kiezen voor een stofzuiger zonder stofzak. Je kunt hier gemakkelijk € 60 per jaar aan uitgeven. Houd er rekening mee dat zeer goedkope stofzuigers zonder stofzak vaak minder goed presteren dan ze eigenlijk zouden moeten doen.

Energie

Als je nog steeds een oude stofzuiger van 2200 watt in huis hebt die moet worden vervangen, kun je nu ongeveer € 26 per jaar besparen met zuinigere stofzuigers. Maar het verschil tussen een D-stofzuiger met energielabel is slechts een paar euro per jaar efficiënter dan een stofzuiger met A+.

Soortgelijke modellen

Zoals we al zeiden: soms zijn er meerdere soortgelijke varianten stofzuigers te koop. Ze verschillen van elkaar door de bijgeleverde opzetstukken of bijvoorbeeld de kleur. Een soortgelijke versie kan een stuk goedkoper zijn.

Verschillende winkels

Een bepaald type stofzuiger is niet altijd overal even goedkoop. Je kunt het beste alle (online) winkels afgaan om te achterhalen waar de laagste prijs is.

​Bedankt voor het lezen! Welke goedkope stofzuiger ga jij kopen?

Het is leuk als je een reactie achterlaat: