verf op muur schoonmaken

Hoe vaak moet je stofzuigen?

Dat vervelende geluid... 

Die lange snoer die je uit de machine moet trekken...

Alle meubels die je aan de kant moet schuiven...

Genoeg redenen om iets anders te gaan doen wanneer het eigenlijk stofzuiger-tijd is. Laten we nu even helder stellen hoe vaak je moet stofzuigen, zodat jij je vanaf nu daar aan gaat houden.

Het belang van regelmatig stofzuigen

Zoals je al weet, is stofzuigen een essentiële taak als het gaat om het schoonhouden van een huis. Naast het verminderen van de hoeveelheid stof, huidschilfers of pollen die door je huis vliegen, kan regelmatig stofzuigen de levensduur van uw tapijten en tapijten verlengen. 

Hoe langer het vuil op een tapijt blijft zitten, hoe verder het in de vezels zinkt. En als je over de vezels loopt, forceert u niet alleen vuil en puin verder in uw tapijten of tapijten, maar voeg je ook wat meer aarde toe aan de mix. Als je dit niet snel aanpakt, kan dit leiden tot de tijdrovende taak om uw tapijt diepgaand te reinigen. Erger nog, er bestaat de mogelijkheid dat ongecontroleerde afvalverwijdering je vloerbehandelingen volledig kan verpesten. Omdat tapijten en tapijten vaak duur zijn, wilt je dit niet.

Bovendien, veel mensen die "​stofzuiger" horen, denken alleen maar aan vloeren en tapijten. Er zijn echter nog zoveel andere stof- en huidschilfers die oppervlakken kunnen worden onderhouden met een stofzuiger met de juiste hulpstukken, zoals meubels, raambehandelingen en zelfs beddengoed voor huisdieren. Elke stofzuiger heeft zijn eigen specialiteit, zo heb je de beste stofzuiger voor bijvoorbeeld huisdieren en nog veel meer.  

Wanneer stofzuigen

Soms vraag je jezelf misschien af: "Hoe vaak moet ik stofzuigen?" Het is een goede vraag en het antwoord zal afhangen van uw huishouden.

Als je bijvoorbeeld een vrij actief huis met kinderen en huisdieren hebt, kun je misschien om de dag of ten minste een paar keer per week ruimtes met veel verkeer - zoals gangen, woon- en eetkamers - stofzuigen. Andere ruimtes in het huis, zoals slaapkamers, kunnen waarschijnlijk één keer per week worden gestofzuigd, terwijl gastenkamers om de twee weken kunnen worden schoongemaakt, tenzij het huisdier van de familie in deze ruimtes slaapt, natuurlijk.

kalender met cirkels

Lichtpuntjes

Bekijk het van de zonnige kant: niet alles in je huis hoeft elke week schoongemaakt te worden. Hier enkele zaken die maar ongeveer eens per maand behandelt hoeven te worden:

  • Je auto met bijvoorbeeld een autostofzuiger
  • Ruimtes achter en onder zware objecten zoals de vriezer en wasmachine
  • De open haard

Er een heleboel voordelen van regelmatig stofzuigen:

  • Je krijgt je dagelijkse dosis lichaamsbeweging. Het is aan te raden om minstens 30 minuten per dag te bewegen. Heeft u vandaag geen zin om naar de sportschool te gaan? Met een half uur stofzuigen verbrandt je 130 kilocalorieën! Wil je ​er helemaal een sport van maken? Vervang dan je stofzuiger door een kruimeldief, zodat je nog meer moet bewegen.
  • Heb je last van astma of een (stof)allergie? Stofzuigen verwijdert stof, stuifmeel, dierlijk haar en ander vuil dat klachten kan veroorzaken.
  • Een schoon en opgeruimd huis zorgt ervoor dat je je meer thuis voelt. Het is immers minder prettig om thuis te komen in een rommelig huis.....
  • Wist je dat stofzuigen voor gemoedsrust zorgt? Omdat je fysiek bezig bent, hoef je niet na te denken over die lange werkdag of het gesprek met je goede vriendin. Dus stofzuigen is een handig hulpmiddel om je hoofd leeg te zuigen!
  • Een groot voordeel van de stofzuiger is dat je niet zo vaak hoeft te buigen, in tegenstelling tot andere metabrushers. Dit voorkomt rugpijn.
  • Stof heeft een muffe geur. Als je het hele huis opgezogen hebt, ruikt je huis meteen frisser. Een prettige en aangename leefomgeving! Voor een extra frisse geur kun je ook een luchtverfrisser in de stofzuiger plaatsen. De lucht die uit het apparaat blaast ruikt heerlijk naar bloemen, citroen of vanille.

De hoeveelheid van stofzuigen hangt er dus vanaf hoe druk het in je huis is. Normaal gesproken moet één keer per week genoeg zijn, tenzij er speciale gelegenheden zijn of je hebt kinderen die net in het bos hebben gespeeld.

Nou, als dit al teveel gevraagd is, Kun je altijd een schoonmaakster inhuren.

Het is leuk als je een reactie achterlaat: