vijfer

De Beste Vijverstofzuigers

Een vijver of zwembad is een pronkstuk in ieders tuin.

Het onderhouden hiervan is cruciaal voor een trotse eigenaar.

Bekijk de beste ​vijferstofzuigers hieronder.

Strex

Met de Strex vijverstofzuiger heb je meer plezier van je vijver en minder moeite met het schoonmaken ervan. Dit handige hulpmiddel maakt het reinigen eenvoudig en snel.

De handmatige vijverstofzuiger is zeer geschikt voor het verwijderen van slib en vuil op de bodem van de vijver, maar ook om bijvoorbeeld drijvend vuil en bladeren te verwijderen.
De vijvervuilverwijderaar Strex werkt als een handpomp waardoor water met vuil uit de vijver wordt opgezogen. Het vuil blijft dan in het vangnet achter en het water stroomt terug de vijver in.

De Strex-stofzuiger is een goedkope en handige oplossing om het vuil uit jouw vijver te verwijderen. De lengte van 130cm is zeer nuttig voor grotere vijvers, moeilijke hoeken en andere moeilijk bereikbare plaatsen.

Om het filter na gebruik schoon te maken, hoef je enkel het filtervuilnet los te maken, waarna je het vuil en dergelijke kunt verwijderen.

Reiniging en onderhoud van de vijver verbetert de gezondheid van vissen en waterplanten en verhoogt de helderheid van het water.

 • Multifunctioneel: Geschikt voor o.a. vijvers, zwembaden, jacuzzi's, spa's en fonteinen.
 • Je hebt verder niets nodig: Dankzij handmatige bediening heb je geen tuinslangen, stopcontacten of andere voorbereidingen nodig.
 • Snel en eenvoudig: De vijvervuilzuiger werkt als een handpomp, zodat water en vuil uit de vijver worden gezogen. Het vuil blijft in het filternet zitten en het water stroomt terug in de vijver.
 • De 130cm lengte maakt de vuilverwijderaar ook zeer geschikt voor grotere en diepere vijvers, verstopte hoeken of andere moeilijk bereikbare plaatsen.

Ubbink - VacuProCleaner Compact

Ubbink VacuProCleaner Compact is een multifunctionele vijferstofzuiger voor kleine zwembaden en vijvers, zowel voor het afzuigen van droog als nat vuil. Het apparaat is voorzien van allerlei accessoires en is zeer eenvoudig te gebruiken. Met een sterke zuigkracht zorgt de VacuProCleaner Compact voor perfecte prestaties en het is een absolute must voor je huis en tuin.

De sterke motor van deze vijverstofzuiger en de stabiele behuizing zorgen voor een lange levensduur. Afhankelijk van de toepassing kun je kiezen tussen handmatige of automatische bediening. De compacte 10 L container kan zich zeer gemakkelijk verplaatsen dankzij de wielen en is uitgerust met houders voor de accessoires.

 • Zeer geschikt voor het reinigen van kleine tuinvijvers. Gebruik hiervoor de transparante zuigmond.
 • Nat reinigen: van vloeren, veranda's en tegels. Hiervoor gebruikt je de vloersproeier.
 • Stomerij van vloeren en tapijten. De VacuProCleaner absorbeert ook grof vuil.

PondoMatic Pontec

Deze vijverstofzuiger Pontec heeft een maximale zuighoogte van 2 meter en kan zowel nat- als droogzuigen. De stofzuiger is compact en licht van gewicht en perfect om de vijver snel en eenvoudig te reinigen. Hij wordt geleverd inclusief buizen; 4 meter zuigslang, 2 meter afvoerslang en 3 verschillende zuigaansluitingen. Heeft een inhoud van 30 liter.

 • Volautomatisch activeren en legen d.m.v. een ingebouwde timer
 • Inclusief 3 zuighulpstukken waaronder een mondstuk om algen af te scheiden en een mondstuk voor moeilijk bereikbare plaatsen. 
 • Meest gebruikte zuigmond zuigt geen substraat (kiezel/ grind) op

AquaForte

Met de AquaForte vijver- en zwembadstofzuiger verricht je eenvoudig onderhoud aan de vijver of het zwembad. Hij is gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes. Veelzijdig in gebruik dankzij diverse hulpstukken en met een bereik van 2 meter geeft dit apparaat veel gebruikersgemak.

 • 4 in 1: vijver- en zwembadreiniging, zowel nat als droog te gebruikeMaximale zuighoogte 2 meter
 • Beschikt over 3 zuighulpstukken, 4 meter zuigslang en 1,5 m afvoerslang
 • Wordt geleverd met 4 aanzuigbuizen van ieder 50cm, waarvan er 2 transparant zijn
 • Maximale zuighoogte 2 meter

Ubbink - VacuProCleaner Maxi

Ubbink VacuProCleaner Maxi is een multifunctionele stofzuiger voor het reinigen van vijvers en zwembaden, zowel voor het afzuigen van droog als nat vuil. Hij heeft GSkeuring. De VacuProCleaner kan op vele manieren worden gebruikt, onder andere dankzij de vele accessoires. Een absolute must voor huis en tuin. De sterke motor van de zuiger en de stabiele behuizing zorgen ervoor dat de VacuProCleaner Maxi erg lang meegaat.

Krachtige reiniging voor binnen en buiten. Afhankelijk van de toepassing kun je kiezen tussen handmatige of automatische bediening. De grote 35 liter container kan zich zeer gemakkelijk verplaatsen dankzij de wielen en is uitgerust met houders voor de accessoires. De 4,5 meter lange zuigslang biedt veel bewegingsvrijheid.

 • Zeer geschikt voor het reinigen van tuinvijvers. Gebruik hiervoor de transparante zuigmond
 • Zeer geschikt voor het reinigen van zwembaden
 • Stomerij van vloeren en tapijten. De VacuProCleaner absorbeert ook grof vuil zoals houtkrullen en bouwmaterialen
 • Nat reinigen van vloeren, veranda's en tegels. Gebruik hiervoor de vloersproeier.

​Hopelijk heb je een idee over wat de beste vijferstofzuigers zijn! Toch liever een stofzuiger voor binnen lees dan hier welke stofzuigers je het best kunt kopen. Bedankt voor het lezen. 

Het is leuk als je een reactie achterlaat: